Balon presostatic

Despre baloanele presostatice

Societatea noastra produce si comercializeaza  baloane presostatice  pentru acoperirea terenurilor de  tenis sau fotbal amenajate cu gazon sintetic sau pentru acoperirea locurilor de joaca pentru copii. Comercializam si baloane pentru acoperirea piscinelor sau a locurilor de joaca pentru copii.

Proiectarea baloanelor presostatice  trebuie facuta impreuna cu beneficiarul bazei sportive  care va pune la dispozitie  schite cu terenul pe care se doreste amenajarea terenurilor de sport precum si informatii necesare la proiectare:
-dimensiunile terenului de fotbal sau tenis
-accesul  in baza sportiva
-accesul la utilitati
-dotarea/utilarea  cu tribune  pentru spectatori
-pozitionarea vestiarelor pentru jucatori.

In functie de asezarea  acestora  se va trece la proiectarea efectiva a  balonului presostatic si se va pozitiona usa de acces in teren,usa de urgenta, nocturna, si se va dispune conform unui proiect tehnic constructia fundatiilor.

Fundatia unui balon presostatic este diferita de cea a baloanelor pe structura metalica. Fundatia unui balon presostatic poate consta doar in centura perimetrala care incadreaza terenul de tenis sau fotbal,in care se introduc si  stalpii pentru gard cat si cei pentru nocturna.

 

Aceste inele care sunt prinse in centura armata, impreuna cu barele care trec prin „fusta” balonului  vor avea rolul de a mentine balonul la sol. Fundatiile  vor fi turnate cu cel putin 10-20 de zile inaintea montarii balonului presostatic.

 

Dupa confectionarea balonului presostatic  din tipul si culoarea de prelata alese de beneficiar,se va trece la  montarea lui. In primul rand se va pozitiona balonul conform planului/schitei lui si se va ancora de fundatie conform imaginilor. Apoi se vor monta usile si se va urmari etanseizarea lui  cat mai perfecta pentru a nu avea pierderi de presiune.

Baloanele presostatice functioneaza pe  o presiune  marita a aerului din interior care va duce la ridicarea prelatei si automat la acoperirea terenurilor de sport. Pentru a crea presiunea necesara  in interiorul balonului presostatic avem nevoie de un generator de aer care sa produca  aceasta presiune precum si incalzirea lui. Specialistii nostri vor calcula  in functie de dimensiunile terenului de tenis sau de fotbal care se doreste a fi acoperit necesarul de presiune si aer cald astfel incat generatorul de aer sa fie complementar cu necesitatile balonului presostatic.

 

Mai ales la acoperirea  cu baloane presostatice a terenurilor de tenis  trebuie avut in vedere ca acest sport este mai pretentios si ca trebuie sa se dispute  mai sumar imbracat, deci temperatura trebuie sa fie mai ridicata decat in cazul unei partide de fotbal sa spunem. Mai ales in cazul in care se fac si antrenamente cu copii, in interior trebuie sa fie ridicata, indiferent de conditiile meteo de afara. De aceea va rugam sa luati in calcul si costurile pentru incalzire ale balonului cand se face un business-plan in ceea ce priveste investitia intro baza sportiva.

 

Dimensiunile standard ale terenurilor:
Dimensiuni teren de tenis  :36m X18m=648 mp
Dimensiuni teren sintetic fotbal: 42m X 22m=924mp
Desigur,aceste dimensiuni se incadreaza in standardele cerute de federatiile  nationale sau internationale  in cadrul unor competitii de gen(de profesionisti  sau amatori) in care sunt diverse regulamente  de joc unde sunt impuse si anumite dimensiuni ale terenurilor.

Aceste dimensiuni pot varia in functie de disponibilitatile din teren ale beneficiarilor,de posibilitatea asezarii terenurilor in baza sportiva,etc.In functie de dimensiuni  se va furniza generatorul de aer adecvat. Acesta va putea functiona, in functie de dorinta beneficiarului pe gaz metan, gaz lichefiat ,curent electric sau motorina.

Nocturna  va fi dimensionata si ea in functie de latimea si lungimea terenului de sport pe care se amplaseaza balonul presostatic astfel incat sa nu avem ” umbre „pe teren sau sa nu orbeasca jucatorii de tenis sau fotbal. Recomandarea noastra este sa se foloseasca proiectoare  de 400W  indiferent de destinatia terenului respectiv fie el de fotbal sau tenis acoperit cu balon sau nu.

 

Tribunele pot fi si ele amplasate in interiorul balonului sau  pot fi puse doar banci pentru spectatori sau antrenori.

Dorim sa  impartasim  din experienta noastra acumulata de-a lungul timpului  si clientilor nostri, astfel nu ezitati sa  ne contactati pentru orice informatii aveti nevoie. Implicarea noastra in multitudinea  de proiecte, cat si complexitatea acestora  ne avizeaza ca fiind  cei mai de incredere parteneri ai dumneavoastra.

Pentru informatii despre proiectarea, constructia  si amenajarea de  baze sportive cu gazon sintetic de cea mai buna calitate, terenuri de tenis pe zgura, tartan sau gazon artificial va stam la dispozitie la urmatoarele date:

Pentru  acoperirea  cu baloane presostatice sau pe structura metalica va rugam sa apelati la datele de contact.